Om föreningen

Föreningen

 

Vår förening heter Brf. Kristina i Linköping. I vår förening finns 54 st lägenheter fördelade i tre trappuppgångar och sju våningsplan.

 

Brf Kristinas huskropp består av den del av huset som ligger mot Järnvägsgatan. Föreningens lägenheter ligger på en av tre adresser; Engelbrektsgatan 25, 29 eller Järnvägsgatan 2 A. Föreningen äger tre lägenheter som hyrs ut, samt 4 st affärslokaler som alla ligger utmed Järnvägsgatan i gatuplan.

 

De flesta lägenheterna har balkong mot den grönskande innergården. Balkongerna är generösa och erbjuder såväl utökad yta för samvaro som kontakt med gården eller gatan utanför. Översta planet bjuder på soliga terrasser.

Föreningsdokument

 

Föreningen arkiverar alla föreningsdokument som till exempel föreningens stämmoprotokoll, årsredovisningar och information på HSB Portalen som alla medlemmar skall få tillgång till då de flyttar in. Om ni inte har fått några uppgifter kontakta HSB om detta, Telefon 013-240200.

 

Är ni inte medlemmar i föreningen och vill ha tillgång till Årsredovisning och Föreningsstämmoprotokoll, kontakta styrelsen.

Garageplats

 

Parkeringsplatser finns i källaren. Garaget ägs och förvaltas av Botrygg AB. För närvarande är det kö till platserna, ange att du bor i Brf Kristina så har du förtur i kön.

 

Porten öppnas med en ”tag” på dagtid, samt kompletterande pinkod på kvällstid. För ”tagen” mot knappsatsen och invänta pip, (kvällstid, slå pinkod).

 

Grön lampa - dörren öppnas.

 

Röd lampa - felaktig kod, försök igen!

 

Ibland visas röd lampa även när rätt pinkod slås, det beror på att sensorn inte läste av din tag korrekt. Försök igen.

 

I garaget kan du även - avgiftsfritt - parkera din cykel.

 

Kontakta Botrygg (www.botrygg.se, Tel: 010-5163000) för beställning och information.

Tvättstuga

 

Tvättstugan bokas på tvättschemat utanför tvättstugan. Det finns två tvättmaskiner och en torktumlare. Tänk på att vi tillsammans äger tvättstugan, så håll rent och snyggt. Vid misstanke om defekt teknisk utrustning, meddela styrelsen. Bredvid dörren till tvättstugan finns ett nyckelskåp för tillträde till tvättstugan. Nyckelskåpet öppnas med lägenhetsnyckel. Glöm inte att hänga tillbaka nyckeln efter att du är färdig med tvätten.

 

Styrelsen

 

Alla bostadsrättsföreningar är egna juridiska personer och därmed måste de ha en styrelse som representerar föreningen. Styrelsen har också i uppdrag att tillvarata medlemmarnas intressen och att ansvara för att föreningen upprätthåller en underhållsplan för fastigheterna och marken.

 

Föreningens styrelse följer de bestämmelser som finns i  bostadsrättslagen, föreningens stadgar samt tagna stämmobeslut som finns i föreningen. Styrelsearbetet är en viktig del av föreningens verksamhet och har du intresse och tid att bidra till din förenings utveckling så kontakta valberedningen i god tid inför årsstämman.

 

Styrelsen

kontaktas helst via adressen styrelsen@brfkristina.se.

 

Via denna adress når du alla i styrelsen på samma gång.

 

Portkod

 

Entrédörrarna öppnas med portkod eller nyckel. Efter klockan 22 rekommenderas öppning med nyckel för att förhindra obehörig passage. Koden får inte utlämnas till obehörig person. Har du

inte fått koden eller glömt bort den kan du kontakta styrelsen.

 

Sophantering

 

För hushållsavfall finns tre stycken sopnedkast placerade på innergården och ett i gränden mellan Engelbrektsgatan 29 och 31. För boende på Engelbrektsgatan 25 finns ett soprum till höger om entrén på Engelbrektsgatan. Observera att det inte är tillåtet att lägga kartonger och annat avfall i och/eller vid sidan av sopnedkasten, eller i soprummet på Engelbrektsgatan 25.


Ett återvinningsrum finns i bottenvåningen på punkthuset (Engelbrektsgatan 31) till vänster om entrén i gränden mot vårt hus. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla god ordning i återvinningsrummet. Tänk på att inte överfylla kärlen. Avfallsrummet töms på måndagar. Rummet öppnas med kod som ni kan få av styrelsen. Avfallsrummet töms på måndagar.

 

Bastu & Relax

 

I huset finns bastu och duschar som kan bokas av alla medlemmar i föreningen. Bokning av bastun görs på en bokningslista som finns anslagen utanför bastun. Bredvid dörren till bastun finns ett nyckelskåp för tillträde till bastun. Nyckelskåpet öppnas med lägenhetsnyckel. Glöm inte att hänga tillbaka nyckeln efter nyttjandet av bastun.


OBS: Bastun är för närvarande avstängd i väntan på godkänd brandbesiktning.

E-post: styrelsen@brfkristina.se

Brf. Kristina i Linköping

c/o HSB Östergötland

Box 6077

580 06 LINKÖPING

 

Besöksadress:

Engelbrektsgatan 25 & 29

Järnvägsgatan 2A

Lat 58.4185 N, Lon 15.6198 E